Om mig

Jag heter Marianne Bergman och är en stolt, legitimerad lärare på högstadiet (7-9) i engelska och svenska på Vistaskolan i Huddinge. På Vistaskolan har jag arbetat sedan hösten 2010. Min lärarexamen tog jag våren 2010, precis innan jag började på Vistaskolan. Min lärarexamen är jag mycket stolt över! Höstterminen 2014 börjar jag plugga igen för att komplettera min examen med att bli behörig i Svenska som andraspråk.

2002 började jag arbeta i skolans värld och jag har inte ångrat det en enda sekund!! Jag arbetade fem år som obehörig i mina ämnen innan jag började på Lärarhögskolan i Stockholm. Min karriär innan skolan handlade om siffror, pengar och återigen siffror. Att arbeta med barn och tonåringar går inte att jämföra med arbetet med siffror!!

I mitt arbete med mina elever brinner jag för att ha en undervisning som utvecklar och intresserar mina elever maximalt. På vår skola har alla elever på högstadiet en egen Ipad. Min undervisning innehåller därför moment där Ipaden används i skolarbetet och i examinationer. Min undervisning planerar jag med eleverna så mycket det bara går. Ofta bestämmer eleverna och jag tillsammans hur vi ska arbeta och hur eleverna ska redovisa sina kunskaper för mig.

Jag försöker hålla mig ajour med vad som händer i skolvärlden och vad andra pedagoger bloggar om och tänker kring, via sociala medier. Du hittar mig på Instagram, Twitter och YouTube. Mina elevers arbeten lägger eleverna och jag med stolthet upp på YouTube.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s