En man som heter Ove av Fredrik Backman, svenska 9A

Till dagens lektion har ni läst kapitel 13 +14. Vi börjar med att prata om ord som kanske har ställt till funderingar under läsningens gång. Sedan fortsätter vi med diskussioner i små grupper. Ni får nu chans att diskutera frågor som har med läsandet att göra.

Vi går vidare med att tala om hur man kan beskriva en person. Dagens skrivuppgift blir att i skrift beskriva en person som betyder mycket för dig.

Ni delas in i små, läser ni era beskrivningar för varandra. Är det möjligt att genom beskrivningen lista ut vem personenär, som har beskrivits? Kan ni gissa vem personen är? Kan ni gissa om det är en kompis, artist, kändis, musiker eller kanske någon ur er familj? Spännande!

Efter det ska ni i gruppen förbereda er för att intervjua Ove. Ni gör frågor tillsammans som ska ställas till ”Ove” för att kanske få lite förklaringar till saker och ting. Ni kommer kanske behöva fem-tio frågor. Därefter sätter ni er med en annan grupp som får spela Ove. ”Ove” svarar på frågorna och sedan byter ni så att den andra gruppen får ställa sina frågor till er. Alla skriver ner svaren ni får. Hoppas ni kommer att få reda på nya saker om Ove och kanske att han kan förklara ett och annat också!

/Marianne

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s