Ordklasser, svenska 9A & 9B

I svenska arbetar vi nu med ordklasser. Du arbetar i par eller ensam med en egen ordklass.

Du ska ta reda på och lära dig vad din ordklass handlar om för att kunna presentera och lära någon annan om den. Tanken är att våra årskurs åttor, och sexor på skolan ska kunna lära sig från din film. Det kan ju också vara så att du behöver en snabb repetition när du går på gymnasiet  – se filmerna på YouTube då! Innan du börjar med din film måste du stämma av med mig att det du har med är det som behöver vara med. Att arbeta med en ordklass kan bli hur stort som helst, vilket du ska undvika. Du behöver begränsa dig.

Förslaget är att du/ni använder webbsidan Powtoon.com för att göra en ”film”. Filmen kommer sedan läggas på YouTube för andra att lära sig av. Om du har ett annat förslag på hur du vill visa och lära andra om din ordklass, kom och prata med mig och ge förslag. Någon kanske vill göra en presentation för klassen. Helt ok.

Lycka till!

/Marianne

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s